VÅRA KOCKAR
Vårt öppna kök representerar hjärtat, själen och glädjen på Hufvudsta Gård. Vi är en mötesplats för gastronomi. Mat genomsyrar allt vi gör. En matlagningsaktivitet garanterar inte bara god mat utan även mycket skratt och teamkänsla.
TIM LEIKMAN
Kökschef
Tidigare erfarenheter: Austin Food Works, Kaknästornet, S:ta Claras, Bistro Bestick, Grill, Edsbacka Krog.
Intressen: Mat, musik och skräck i alla dess former.
Favoritkrydda: Alla kryddor, finns ingen som toppar den andra. Alla har sina unika egenskaper.
Favoritkrog: Ardbeg Embassy.
Kulinariska förebilder: Arthur Fjetland, Marco Pierre White.
Bästa matminne: Första hummersoppan och den nyfångade marulken i Bergen Norge med Arthur.
SUSANNE ROGSTAM
Chocolatier
Favoritkrydda: Då måste jag nog säga kardemumma.
Favoritsmak på choklad: Det är en mörk vilt växande choklad från Bolivia, med samma namn. Ljuvlig!
Förebild i branschen: Det finns så många och flera av dem är mina nära vänner. Vi har många framstående konditorer i Sverige och jag har haft förmånen att jobba med flertalet av dem så jag kan inte nämna bara en utan att det blir fel. Men om jag måste välja en så är det just nu Antonio Bachour som är verksam i USA.
Roligaste med yrket: Kreativiteten och att jag aldrig blir fullärd.
Den här desserten skulle jag bjuda på hemma: Alltid en klassisk chokladdessert. Kanske en chokladmousse med olika fyllningar och tillbehör
PATRIK RODEHED
Kock
Tidigare erfarenheter: Ellery beachhouse, Hufvudsta gård, Görväln slott, Lejondal slott och mycket annat
Intressen: Mat och dryck, träning, bandy, resa, mode och design
Favoritkrydda: Citron, koriander och fänkålsfrön
Favoritkrog: Adam/Albin och Animo
Kulinariska förebilder: Alla kockar som lägger ner hjärta i det dom gör.
Bästa matminne: Pappas pannkakstårta